Manual

Från Hundloggen Wiki
Hoppa till: navigering, sök

Vad är HundLoggen[redigera]

HundLoggen är byggt för att skapa struktur i din hundträning och för att du ska kunna betygsätta och få en bild över hur det går för dig och din hund i eran träning. Konto för att använda HundLoggen skapar du på www.hundloggen.se[1]. Appen finns på google play att hämta, men för att ladda ner programmet som app i din iphone eller ipad så loggar du in på www.appivo.se i safari och lägger till på startsidan, film[2]. OBS! Du måste ha ett konto som skapas på www.hundloggen.se[3] för att kunna logga in i appen.

Börja använda HundLoggen[redigera]

För att komma igång efter du fått din användare så börjar du lägga in dina hundar, det gör du under "hundar", se beskrivning nedan eller film[4]. Därefter är det dags att börja lägga in de övningarna ni ska köra, se nedan eller film[5]. Därefter skapar du pass som du schemalägger och kör med de övningar som du själv lagt in.


Manual för användning i appen[redigera]

Startsidan/Hem[redigera]

På startsidan/”hem” finns snabbknappar till sidorna ”schema”, ”hundar”, ”tidslinje” och ”övningar”. För att få fram sidomenyn så trycker man längst upp till vänster på de tre vågräta sträcken så kommer sidomenyn fram med knapparna ”Hem”, ”hundar”, ”pass”(schemalagda), ”tidslinje”, ”övningar”(även pass) och ”logga ut” knapp.

Schema[redigera]

När du går in på schema på får du upp schemalagda pass. Du kan välja att se de passen som är planerade idag och kommande pass. Du väljer i rullistan längst upp till höger. Även planerade pass med datum som är innan dagens datum, som inte är genomförda, visas under planerade pass. Så missar du ett pass igår och vill köra det idag så behöver du inte gå in och ändra datum utan det finns under ”idag”.

När du ska schemalägga ett helt nytt pass eller ett pass som redan finns sparat trycker du längst upp till höger på de tre prickarna, så väljer du ”skapa pass”. Du kommer först få välja vilken hund som du vill skapa passet för. När du tryckt på den hund du vill ha skickas du vidare och får välja pass genom att välja i rullistan. Om du vill göra ett helt nytt pass drar du rullistan neråt och då blir ”eget pass” synligt.

Om du väljer befintligt pass så väljer du vilket datum du vill köra passet. Därefter väljer du platsen där du tänkt att vara. Om platsen inte finns i rullistan lägger du enkelt till en ny genom att trycka på det gröna plustecknet till vänster om texten plats. Därefter trycker du på den gröna ”ok” knappen så sparas passet och en bekräftelse på att passet är schemalagt skickas nu till den mail eller telefonnummer som är inlagd som ägare på den hunden passet är planerat för.

Om du väljer att skapa nytt pass ”eget pass” så kommer du få fram en rad om du vill spara passet för att kunna köra det igen vid senare tillfälle. Väljer du att spara passet kommer du ha möjlighet att namnge passet, men om du inte vill spara det går du ner direkt och väljer datum, tid och plats precis som när du schemalägger befintligt pass. Sen lägger du till övningarna i rullistan genom att ställa dig på den övningen du vill ha och trycka på den blåa ”lägg till” knappen. Du kan byta ordningsföljd på övningarna som du valt genom att använda pilarna längst till vänster på varje övning. Samt soptunnan till höger om övningarna om du vill ta bort någon övning. När du är klar trycker du på den gröna ”ok” knappen så sparas passet.

Tips! Du kan även under passets gång redigera vilka övningar som passet innehåller, både på redan befintliga pass och nyskapade pass.

Hundar[redigera]

Om du trycker på hundar kommer du till sidan där alla inlagda hundar finns.

För att lägga till en ny hund så trycker du på den blå knappen ”lägg till hund”. När du skapar hunden får du lägga till ägaruppgifter (något som du som har kurser kan ha användning för). När ett pass blir schemalagt på en specifik hund så skickas automatiskt ett meddelande till den personen vars mail/telefon är skriven på hunden. Du kan välja att lägga till en bild på hunden genom att trycka på gemet, därefter fylla i de uppgifter som finns på din hund. När du fyllt i klart trycker du på ”ok” knappen så sparas hunden. På översiktslistan med hunden/hundarna så kan du trycka på hundens namn och komma tillbaka till att redigera hunden.

Om du på översiktsbilden över hunden/hundarna trycker på ”i” längst till höger på den rad hundens namn står på så får du upp alternativen ”radera”, ”skapa pass” och ”visa rapport”. Väljer du radera så raderas hunden. Väljer du skapa pass så schemalägger du pass på den hunden. Väljer du visa rapport så kommer du till senaste passresultatet för den hunden.

Övningar[redigera]

Under ”övningar” finns skapade övningar och sparade pass. Du byter mellan att se en översikt av övningar eller en översikt av sparade pass genom att trycka på flikarna med namnen ”övningar” och ”pass” högst upp på sidan. Om du vill skapa en ny övning eller ett nytt pass trycker du längst upp till höger. Du får då välja mellan att ”skapa pass” eller ”skapa övning” och när du valt kommer du vidare till en sida där du kan lägga in information om en ny övning eller så kan du bygga ett pass av de övningar som du redan skapat. Obs! Du måste ha skapat övningarna först för att kunna bygga in dem i passen.

På översikten för övningar och pass finns det ett ”i” längst till höger på varje namnrad, om du trycker på den kan du välja att radera övningen/passet.

Om du vill ändra och redigera i en övning eller i ett pass så kan du enkelt klicka på övningen och komma till rutan där du redigerar övningen eller passet.

Tidslinje[redigera]

När du går in på Tidslinjen ser du hela översikten över din träning. Vill du filtrera alternativen på hund, plats, övning och tidsintervall så trycker du på det tre liggande strecken längst upp till höger.